+ Digitale Rechten en Licenties  Digitale Film Productie  Digitale Producten Portfolio 
 Annotaties  Bedrijfspresentaties  Film Scanning 
 Data Opslag  Post Production  Filmindustrie (Links) 
 Digitale Audio  Content Management  Digitale Cinema 
 Digitale Film Restauratie  FinanciĆ«le Diensten  Multimedia Productie 
 Digitaliseren  E-Learning  DVD 
   

Annotations

DRights LogoDiensten van DFC zijn: copyright services van DRights BV en annotatie services door VISAN. Annotaties of metadata (gegevens over gegevens), vormen een belangrijke toegevoegde waarde bij de vorming van een collectie beeldmaterialen.

Er kan gewerkt worden met een DFC Content Management Systeem op locatie; on line werken via DFC is een alternatieve mogelijkheid om annotatiewerkzaamheden te verrichten en jaren van ervaring en expertise, op inhoudelijk instrumenteel en logistiek gebied in te zetten. Speciale condities en tarieven worden aangeboden in de samenwerking tussen DFC databank en instituten.

Bulk werken worden uitgevoerd op basis van fixed price, fixed date fixed delivery in overeenstemming met de DFC prijscourant 2006.

VISAN (Stichting voor Visuele Annotaties) is opgericht als instituut in 1998 door Nieuwland Opleidingen en Digital Film Center Europe en deze is gedeeltelijk gefinancierd door Eurowerk en gedeeltelijk door particuliere donaties.
Ieder jaar worden annotators door experts getraind in alle aspecten van het archiveren en en het vastleggen van metadata. Vanaf het logistieke proces van de aanvoer van roestige blikken tot film cleaning, het "omblikken", omrollen tot het doorvoeren naar de filmscanner, en alle fasen daartussen worden door de annotators al doende geleerd.
Historici, juristen, filmwetenschappers, filmliefhebbers met een academische achtergrond uit de gehele wereld, in het arbeidsproces herintredende vrouwen, gepensioneerden, kunstenaars, allerlei mensen worden geïnspireerd door de VISAN aanpak. Om kennis te nemen van thesauri, bibliotheken, drama, scripts, scenarioschrijven, dramaturgie, filmtechnologie, en auteursrecht kan iedereen met een goede motivatie en een behoorlijke opleiding terecht bij VISAN. Aan deze training zijn kosten verbonden.

Na de stageperiode, kunnen de trainees worden uitgeplaatst in diverse projecten voor verdere training en voor de voltooiing van de leercurve. De productie van metadata met behulp van speciale software pakketten is een zeer belangrijk element in het proces van inhoudsverrijking.
Zonder de diepgaande kennis, -door VISAN aangebracht bij deze teams-, zouden bijdragen aan de audiovisuele encyclopedie van de wereld nooit werkelijkheid worden.
De VISAN teams leveren op deze manier een voorname bijdrage aan het management van immateriële zaken zoals gedigitaliseerde culturele erfgoed informatieproducten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze marketing afdeling: info@digfilm.nl


back to top of page